Neovlašteno proizvodio i prerađivao indijsku konoplju

Slika /PU_BP/Droga2019/ind.konoplja.2.9.2019..jpg

Policijski službenici su pronašli i oduzeli 89 stabiljki indijske konoplje

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, tijekom vikenda dovršili su kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjakom, koje ga su uhitili u četvrtak (29. kolovoza), na okolnosti počinjenja kaznenog djela iz kriminaliteta droga.

U suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom, te temeljen naloga Županijskog suda, dana 30. kolovoza, na području Općine Sibinj, policajci su pretražili dom i prostorije koje koristi osumnjičeni, kojom prilikom su pronašli i oduzeli 89 stabljika indijske konoplje, visine od 5 do 150 centimetara. Osumnjičeni je indijsku konoplju neovlašteno proizvodio, prerađivao, te posjedovao opremu i materijal za koje se zna da su namijenjeni neovlaštenoj proizvodnji, odnosno preradi tvari koje su propisom proglašene drogom.

Dana 30. kolovoza, 62-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

U daljnjoj suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom, a nakon prvog ispitivanja, 62-godišnjaku je sudac istrage Županijskog suda odredio jednomjesečni istražni zatvor, nakon čega su ga policijski službenici predali u zatvor u Požegi.

Stranica