Neovlašteno posjedovao drogu i oružje, te drugome dao da troši drogu

Slika /PU_BP/Droga2019/IMG_1646.JPG

Utvrđeno je, da je 25-godišnjak neovlašteno posjedovao drogu i oružje, te je posadio i uzgajao biljke kanabis radi daljnje prodaje

Foto: Ilustracija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 25-godišnjakom, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, dana 20. svibnja, potvrdili su sumnju u počinjenje nekoliko kaznenih djela i prekršaja.

Naime, policijski službenici su u 21.30 sati, u Slavonskom Brodu, u Ulici Ivana Gorana Kovačića, prilikom nadzora osobnog automobila i osoba u istom, kod 25-godišnjaka (pod utjecajem alkohola od 0,73 promila), pronašli i oduzeli 4,1 grama droge marihuane. Nadalje, u sklopu kriminalističkog istraživanja, policajci su u kući u izgradnji, na području Općine Garčin, pronašli i oduzeli 5 kanabis biljaka (visine 21 do 74 cm), pušku M-48 i 55 komada pripadajućeg streljiva, koje je osumnjičeni neovlašteno posjedovao. Utvrđeno je, da je 25-godišnjak neovlašteno posjedovao drogu, posadio i uzgajao biljke kanabis radi daljnje prodaje, te je također, dana 20. svibnja, oko 20 sati, dao drugoj osobi da troši drogu marihuanu.

Policijski službenici protiv 25-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela: neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i omogućavanje trošenja droga. Također protiv istoga podnose prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana i Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pogledajte informaciju: Posjedovao drogu namijenjenu daljnjoj prodaji

Stranica