Neovlašteno posjedovali drogu

Slika /PU_BP/Droga2018/droga 3.jpg

Policijski službenici su protiv prekršitelja podnijeli odgovarajuće optužne prijedloge Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Foto: Ilustracija

Dana 26. svibnja, u 11.30 sati, na autocesti A3, u Lužanima, policijski službenici mobilne jedinice Policijske uprave vukovarsko-srijemske, zaustavili su osobni automobil (osječkih registracijskih oznaka) kojim je upravljao 24-godišnjak.
Prilikom kontrole policijski službenici su od 23-godišnjeg putnika koji se nalazio u automobilu oduzeli 43,44 grama droge marihuane i 5,86 grama droge amfetamin.
Daljnji rad su preuzeli policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, koji protiv 23-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom brodu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge, dok su 24-godišnjem vozaču uručili prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te mu je uz naredbu o određivanju mjere opreza privremeno oduzeta vozačka dozvola (odbio podvrgnuti se ispitivanju radi utvrđivanja prisutnosti alkohola, droga ili lijekova u organizmu).

Nadalje, na području Općine Gornja Vrba, istoga dana, u 17.15 sati, navedeni policijski službenici su kontrolirali drugog 24-godišnjaka, kojom prilikom su oduzeli 3 grama droge marihuane. Policijski službenici protiv 24-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Stranica