Neovlašteno nabavio i dao oružje u posjed drugoj osobi

Slika /PU_BP/Oružje2021/puska-kubura-streljivo.jpg

Policajci su utvrdili da je 49-godišnjak lovačku pušku i streljivoa, neovlašteno nabavio i dao u posjed 35-godišnjaku, iako je nabavka, prodaja i posjedovanje spomenutoga oružja moguća isključivo uz odobrenje nadležnog tijela.

Foto: PU brodsko-posavska

Policijski službenici Policijske postaje Okučani, jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.
Pritom je utvrđeno da je osumnjičeni lovačku pušku i nekoliko desetaka komada pripadajućeg streljiva, u kolovozu 2021. godine, neovlašteno nabavio i dao u posjed 35-godišnjaku, iako je nabavka, prodaja i posjedovanje spomenutoga oružja moguća isključivo uz odobrenje nadležnog tijela.

Prethodno je provedeno i kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom, te su policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška i Policijske postaje Okučani, temeljem naloga Županijskog suda u pretrazi obiteljskog doma i prostorija koje koristi 35-godišnjak na području Općine Stara Gradiška, pronašli i oduzeli 29 komada raznog streljiva, zračnu pušku i lovačku pušku, a što je osumnjičeni 35-godišnjak posjedovao bez potrebnog odobrenja.

Policijski službenici protiv 49-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, dok protiv 35-godišnjaka podnose optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana Općinskom sudu u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški.

Stranica