Nekoliko narušavanja javnog reda i mira tijekom vikenda

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Ilustracija3.JPG

Policijski službenici protiv navedenih počinitelja podnose optužne prijedloge Općinskom sudu, a protiv 30-godišnjaka za kazneno djelo oštećenje tuđe stvari kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu

Proteklog vikenda na području Policijske uprave brodsko-posavske zabilježena su tri prekršaja protiv javnog reda i mira.
Prvi se dogodio 18. rujna, oko 4 sata u Trnjanskim Kutima. Do prekršaja je došlo jer je 22-godišnjak, zbog ljubomore vikao i galamio na 21-godišnjakinju za vrijeme dok su oboje bili pod utjecajem alkohola. Utvrđena koncentracija alkohola kod muške osobe je 1.09, a kod ženske osobe 1.36 promila. Policijski službenici su 22-godišnjaka priveli do otriježnjenja.
Drugi se dogodio 19. rujna, oko 01,20 sati u mjestu Bodegraj. Nakon povratka iz noćnog izlaska 30-godišnjak i 22-godišnjak su se verbalno i tjelesno sukobili, a nakon toga razišli. Nakon toga je 30-godišnjak došao u dvorište 22-godišnjaka te sjekirom oštetio osobni automobil koji je u njegovom vlasništvu. Alkotestiranjem je utvrđeno da 30-godišnjak nije bio pod utjecajem alkohola, dok je 22-godišnjaku utvrđena koncentracija alkohola od 1,27 promila.
Treće narušavanje javnog reda i mira se dogodilo u Brodskom Stupniku, unutar obiteljskog dvorišta. Naime, 26-godišnjak je pod utjecajem alkohola reproducirao glasnu glazbu čime je ometao mir susjeda. Policijski službenici su mu oduzeli lovačku pušku koju ima u vlasništvu, te je priveden do otriježnjenja.  
Policijski službenici protiv navedenih počinitelja prekršaja podnose optužne prijedloge Općinskom sudu, a protiv 30-godišnjaka za kazneno djelo oštećenje tuđe stvari kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu.

Stranica