Ne sjedajte za upravljač vozila ako ste konuzmirali alkohol!

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Policija-auto.jpg

Policijski službenici će pojačano nadzirati i sankcionirati prekršaje upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i druge prekršaje koji su izravni uzročnici teških prometnih nesreća i stradavanja osoba.

Foto: Ilustracija

U sklopu aktivnosti povodom obilježavanja blagdana Sv. Vinka, dana 22./23. siječnja, u vremenu od 20 do 2 sata, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske u zajedničkoj koordinaciji sa policijskim službenicima Policijske uprave požeško-slavonske, provesti će šestosatnu preventivno represivnu akciju u prometu.

Akcija je usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i droga i drugih teških prekršaja u prometu, te će policijski službenici pojačano nadzirati i sankcionirati navedene prekršaje, a koji su izravni uzročnici teških prometnih nesreća i stradavanja osoba. 

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, prošle godine (2021.), dogodile se 152 prometne nesreće u kojima je kod sudionika utvrđena koncentracija alkohola u organizmu, što je za 16,92 % više u odnosu na prethodnu godinu.

Policijski službenici su nadzorom prometa tijekom 2021. godine utvrdili 1036 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, dok su nadzorom prometa u samo dva dana (22. i 23. siječnja 2021. godine), za prekršaj upravljanja motornim vozilom pod utjecajem alkohola sankcionirali 16 vozača.

Policijski službenici apeliraju na građane da budu oprezni, savjesni i odgovorni u prometu, te ne sjedaju za upravljač vozila ukoliko su konzumirali alkoholna pića. U tim slučajevima, upravljač automobila treba prepustiti trijeznoj osobi. Važno je uvijek imati u vidu da vozač pod utjecajem alkohola ne dovodi u opasnost samo sebe već i druge sudionike u prometu.

Ne dozvolite da postanete crna statistička brojka, neka vam pozitivno ponašanje u prometu bude navika!

Stranica