Navodili ga na davanje lažnog iskaza s ciljem sprječavanja dokazivanja

Slika /PU_BP/Uhićenja2018/handcuffs-2102488_1280[1].jpg

Policijski službenici protiv navedenih šest osoba podnose posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Sprječavanja dokazivanja  

Foto: ilustracija

U nastavku kriminalističkog istraživanja, a u vezi događaja od 20. ožujka (vijest: Policajci uhitili muškarca koji je narušavao javni red i mir), policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje, temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu pretražili su dom i prostorije koje koristi 33-godišnjak, kojom prilikom je pronađen pištolj kalibra 6,35 mm.

Policijski službenici su 33-godišnjaka uz kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Prijetnja i Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a potom sucu istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu koji mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor.
Osumnjičeni 33-godišnjak je dana 22. ožujka u poslijepodnevnim satima predan u zatvor u Požegi.

Nadalje, policijski službenici su kriminalističkim istraživanjem potvrdili sumnju u počinjenje kaznenog djela Sprječavanja dokazivanja. Policija sumnjiči šest osoba (u dobi od 23, 31, 32, 35, 45 i 49), da su od dana 21. oružja dolazili na radno mjesto 19-godišnjaka i prijetili mu, navodeći ga na davanje lažnog iskaza s ciljem sprječavanja dokazivanja.

Policijski službenici protiv navedenih šest osoba podnose posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Sprječavanja dokazivanja.

 

Stranica