Natječaj za prijam u državnu službu na određeno vrijeme

Slika PU_BP/zgrada-PU-044.jpg

Foto: PU brodsko-posavska

 Sukladno članku 61. stavak 8. Zakona o državnim službenicima  (Narodne novine, br. 92/2005, 107/2007, 27/2008, 34/2011, 49/2011, 150/2011, 34/2012, 49/2012- pročišćeni tekst, 37/2013, 38/2013, 138/2015- Odluka Ustavnog suda RH i 61/2017), članka 2. i 4. Uredbe o raspisivanju i provedbi javnog natječaja i internog oglasa u državnoj službi (Narodne novine, br. 78/2017) te Dopune Plana prijma u državnu službu u tijela državne uprave i stručne službe i urede Vlade Republike Hrvatske za 2019. godinu (Narodne novine br. 52/2018), Ministarstvo unutarnjih poslova, Policijska uprava brodsko-posavska  raspisuje

 OGLAS

za prijam u državnu službu na određeno vrijeme za slijedeća radna mjesta

  

1. Služba zajedničkih i upravnih poslova, Odjel materijalno-financijskih poslova

 Računovodstveni referent- knjigovođa materijalnog knjigovodstva- 1 izvršitelj

 Stručni uvjeti:

  • srednja stručna sprema, gimnazija ili srednja strukovna škola
  • najmanje jedna godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima,
  • položen državni stručni ispit 

 

 2. Služba zajedničkih i upravnih poslova, Odjel materijalno-financijskih poslova

 Računovodstveni referent likvidature- 1 izvršitelj

 Stručni uvjeti:

  • srednja stručna sprema, gimnazija ili srednja strukovna škola
  • najmanje jedna godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima,
  • položen državni stručni ispit 

 

Osim navedenih  uvjeta, kandidati/kinje moraju ispunjavati i opće uvjete za prijam u državnu službu koji su propisani  člankom 48. Zakona o državnim službenicima.

U državnu službu ne može biti primljena osoba za čiji prijam postoje zapreke iz članka 49. Zakona o državnim službenicima. 

Na oglas se mogu javiti osobe oba spola.

Natjecati se mogu i osobe  koji nemaju položen državni stručni ispit, uz obvezu polaganja državnog stručnog ispita u roku od 6 mjeseci od isteka probnog rada.

Službenici se primaju u državnu službu uz obvezni probni rad od 2 mjeseca.

 Komisiju za provedbu oglasa (u nastavku teksta: Komisija) imenuje ministar unutarnjih poslova. Komisija utvrđuje listu kandidata/kinja prijavljenih na oglas, koji ispunjavaju formalne uvjete iz oglasa, a čije su prijave pravodobne i potpune, kandidate/kinje s te liste upućuje na testiranje i intervju. 

Testiranje se sastoji od provjere znanja, sposobnosti i vještina kandidata (pisani dio testiranja) i razgovora Komisije s kandidatima (intervju).

 Kandidat/kinja koji nije pristupio/la testiranju  više se ne smatra kandidatom/kinjom u postupku.

 Na web-stranici  Policijske uprave brodsko-posavske www.brodsko-posavska.policija.hri web stranici Ministarstva uprave www.uprava.gov.hrobjaviti će se vrijeme i mjesto održavanja testiranja i razgovora (intervjua), najmanje pet dana prije održavanja testiranja i razgovora.

Na web-stranici  Policijske uprave brodsko-posavske www.brodsko-posavska.policija.hrobjavit će opis poslova i  podaci o plaći radnog mjesta koje se popunjava ovim oglasom, sadržaj i način testiranja te pravni izvori za pripremanje kandidata/kinja za testiranje istovremeno s objavom oglasa.

Kandidati/kinje koji se natječu za više radnih mjesta, podnose jednu prijavu na oglas u kojoj su obvezni navesti redni broj i naziv radnog mjesta za koje se natječu.

U prijavi na oglas navode se podaci podnositelja/ljice prijave (osobno ime, adresa stanovanja, broj telefona, po mogućnosti e-mail adresa), redni broj i naziv radnog mjesta na koje se prijavljuje. Obrazac prijave nalazi se OVDJE.

Prijavu je potrebno vlastoručno potpisati.

 

Uz prijavu na oglas kandidati/kinje su dužni priložiti: 

1.   životopis,

2.   dokaz o stečenoj spremi-svjedodžbu

3.   dokaz o radnom iskustvu ( preslika radne knjižice odnosno elektronički zapis ili potvrda o podacima evidentiranim u bazi podataka  Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje iz koje je vidljivo razdoblje radnog iskustva u odgovarajućem stupnju obrazovanja)

 4. za cijeli period koji je kao uvjet naveden u javnom natječaju, dokaz o radnom iskustvu na odgovarajućim poslovima (uvjerenje/potvrda, ugovor o radu ili rješenje poslodavca na temelju kojeg se može utvrditi rad na odgovarajućim poslovima i vremensko razdoblje u kojem je kandidat/kinja obavljao navedene poslove.)

5. dokaz o hrvatskom državljanstvu (osobna iskaznica ili vojna iskaznica ili putovnica ili domovnica),

6. ispravu o položenom državnom stručnom ispitu, ako kandidat/kinja ima položen državni stručni ispit

 Isprave se prilažu u neovjerenoj preslici, a prije izbora kandidata/kinje predočit će se izvornik.

Potpunom prijavom smatra se prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u oglasu.

 Osoba koja nije podnijela pravovremenu ili potpunu prijavu ili ne ispunjava formalne uvjete iz oglasa, ne smatra se kandidatom/kinjom prijavljenim na oglas.

Izabrani kandidati/kinje bit će pozvani da u primjerenom roku, prije donošenja o prijmu u državnu službu, dostave uvjerenje nadležnog suda da se protiv nje/ga ne vodi kazneni postupak, uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova radnog mjesta i izvornike drugih dokaza o ispunjenu formalnih uvjeta  iz javnog natječaja, a nedostavljanje traženih isprava smatra se odustajanjem od prijma u državnu službu.

 Osobe koje prema posebnim propisima ostvaruju pravo prednosti kod prijama u državnu službu, moraju se u prijavi pozvati na to pravo, odnosno priložiti svu propisanu dokumentaciju prema posebnom zakonu i imaju prednost u odnosu na ostale kandidate/kinje samo pod jednakim uvjetima.

 Kandidat/kinja koji/a može ostvariti pravo prednosti kod prijama u državnu službu sukladno članku 101. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji („Narodne novine“, 121/2017), članku 48. f Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata („Narodne novine“, broj 33/92, 77/92, 27/93, 58/93, 2/94, 76/94, 108/95, 108/96, 82/01 i 103/03 i 148/13), članku 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom („Narodne novine“, broj 157/13 i 152/14) i članku 22. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina („Narodne novine“, broj 155/02, 47/10, 80/10 i 93/11), dužan/a se u prijavi na oglas pozvati na to pravo te ima prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima.

 Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu s člankom 101. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji uz prijavu na oglas dužan/a je priložiti, pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta i sve potrebne dokaze dostupne na poveznici Ministarstva hrvatskih branitelja: https://branitelji.gov.hr/zaposljavanje-843/843

 Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu s člankom 9. Zakonu o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom, uz prijavu na javni natječaj dužan/a je, pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i dokaz o utvrđenom statusu osobe s invaliditetom.

Kandidat/kinja pripadnik/ca nacionalne manjine ima pravo pozvati se na prednost pri zapošljavanju na temelju članka 22. Ustavnog Zakona o pravima nacionalnih manjina, nije dužan/a dokazivati svoj status pripadnika nacionalne manjine.

 Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta podnose poštom ili neposredno u roku od 8 dana od dana objave oglasa na web stranicama Ministarstva uprave, na adresu:

 MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA

Policijska uprava brodsko-posavska

35000 Slavonski Brod, Ivana Mažuranića 9,

s naznakom “za oglas”.

  O rezultatima oglasa kandidati/kinje će biti obaviješteni/e objavom rješenja o prijmu u državnu službu izabranog kandidata na web stranici Ministarstva uprave www.uprava.gov.hri web stranici Ministarstva unutarnjih poslova, Policijske uprave brodsko-posavske www.brodsko-posavska.policija.hr. Dostava rješenja svim kandidatima smatra se obavljenom istekom osmog dana od dana objave na web stranici Ministarstva uprave.

Ako se na oglas ne prijave osobe koje ispunjavaju propisane i objavljene uvjete, odnosno ako prijavljeni kandidati/kinje ne zadovolje na testiranju, ministar unutarnjih poslova će obustaviti postupak po ovom oglasu.

 PRILOG  OGLASU

Objava opisa poslova radnog mjesta za koja će se vršiti testiranje, pravni i drugi izvori za pripremanje službenika za testiranje, plaća radnog mjesta te način testiranja propisani su člankom 4. Uredbe o raspisivanju i provedbi javnog natječaja i internog oglasa u državnoj službi Narodne novine, br. 78/2017). 

 OPIS POSLOVA RADNOG MJESTA IZ OGLASA I PRAVNI I DRUGI IZVORI ZA PRIPREMANJE KANDIDATA ZA TESTIRANJE

   Služba zajedničkih i upravnih poslova, Odjel materijalno-financijskih poslova

 Računovodstveni referent- knjigovođa materijalnog knjigovodstva

Obavlja kalkulaciju primki i brine o ažurnosti istih, obavlja obračun troška po ustrojstvenim jedinicama, izrađuje preglede o količinskom i vrijednosnom prometu pojedinih vrsta materijala kao i druge ispise prema potrebama ostalih korisnika podataka, sastavlja inventurne liste te obavlja usklađenje s Glavnom knjigom II.

 Pravni izvori za pripremanje kandidata/kinja za testiranje:

  1. Pravilnik o proračunskom računovodstvu i računalnom planu (Narodne novine br. 124/2014, 115/2015, 87/2016  i 3/2018)

      2. Služba zajedničkih i upravnih poslova, Odjel materijalno-financijskih poslova

 Računovodstveni referent likvidature

Unosi dokumente (račune) u pomoćne knjige, vodi evidenciju o poslanim dokumentima na ovjeru i rokovima vraćanja, kontrolira priloge (narudžbenica, zapisnik ili primka, veza s ugovorom), obrađuje primke, kontaktira s partnerima radi usklađenja salda, šalje opomene, IOS obrasce, daje prijedloge za otpis spornih potraživanja, potpisane račune razvrstava prema pozicijama i valuti plaćanja, plaća račune prema dospijećima i raspoloživosti sredstava na žiro-računu, daje nalog za podizanje gotovine (čekom), obavlja kompenzacije, cesije i PEC-ove, obračunava kamate (redovne i zatezne), svakodnevno prati evidenciju neplaćenih računa, obavlja druge poslove unutar Odjela.

 Pravni izvori za pripremanje kandidata/kinja za testiranje:

  1. Pravilnik o proračunskom računovodstvu i računalnom planu (Narodne novine br. 124/2014, 115/2015, 87/2016  i 3/2018)

 PLAĆA RADNIH MJESTA 

Plaća radnih mjesta državnih službenika određena je Uredbom o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u državnoj službi (Narodne novine, br. 37/2001, 38/2001, 71/2001, 89/2001, 112/2001, 7/2002,17/2003, 197/2003, 21/2004, 25/2004, 66/2005, 131/2005, 11/2007, 47/2007, 109/2007, 58/2008, 32/2009, 140/2009, 21/2010, 38/2010, 77/2010, 113/2010, 22/2011, 142/2011, 31/2012, 49/2012, 60/2012, 78/2012, 82/2012, 100/2012, 124/2012, 140/2012, 16/2013, 25/2013, 52/2913, 96/2013 i 126/2013, 2/2014, 94/2014, 140/2014, 151/2014, 76/2015 i 100/2015) i Odlukom o visini osnovice za plaće državnih službenika i namještenika (Narodne novine, br.40/2009).

 Spomenuti propisi mogu se pronaći na web stranicama Narodnih novina, www.nn.hr

 TESTIRANJE KANDIDATA

Provjera znanja i sposobnosti i vještina kandidata te rezultata u dosadašnjem radu utvrđuje se putem testiranja i razgovora (intervjua) Komisije s kandidatima.

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Pisane vijesti