Nastavak edukacija po projektu "Jednaka prava za sve - djecu i osobe sa invaliditetom" u Novoj Gradiški

Slika PU_BP/Auto-sl-PU-Gupčeva1.jpg

U okviru projekta „Jednaka prava za sve – djecu i osobe sa invaliditetom“, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, nastavili su tijekom prosinca sa edukacijama u udrugama koje okupljaju osobe sa invaliditetom u Novoj Gradiški, a u suradnji sa predstavnicima Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška 

Foto: PU brodsko-posavska

U okviru projekta „Jednaka prava za sve – djecu i osobe sa invaliditetom“, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, nastavili su tijekom prosinca sa edukacijama u udrugama koje okupljaju osobe sa invaliditetom u Novoj Gradiški, a u suradnji sa predstavnicima Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška.

Dana 1. prosinca, educirano je 30 odraslih osoba i 10 djece sa intelektualnim teškoćama na temu spolnog zlostavljanja i vršnjačkog nasilja u Udruzi za pomoć osobama s mentalnom retardacijom, te su u edukaciji sudjelovali i članovi Udruge za pomoć osobama s autizmom. Dana 2. prosinca, provedena je edukacija slijepih odraslih osoba i slijepe djece i njihovih roditelja na temu nasilja u obitelji i vršnjačkognasilja u prostorijama Udruge slijepih, i to posebno za 24 djece, a posebno za 35 odraslih osoba. Dana 3. prosinca, provedena je edukacija gluhih i nagluhih osoba, na temu nasilja u obitelji, kojoj je prisustvovalo15 osoba. Dana 4. prosinca, educirano  je 12 osoba oboljelih od multiple skleroze, na temu nasilja u obitelji. 

Policijski službenici su nakon edukacija, odgovarali na brojne upite osoba sa invaliditetom, koje su iskazale veliki interes za ovakve teme i uputile konkretne prijedloge za daljnjom suradnjom. Također ih je zanimao način prijavljivanja i procesuiranja obiteljskog nasilja, istaknuvši pritom da su ovakvim edukacijama došli do novih saznanja, koja će im biti od velike koristi u daljnjem životu  i radu.



Stranica