Narušavanje javnog reda i mira u Slavonskom Brodu

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/GRBB_1.jpg

Policijski službenici su proveli kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 24-godišnjakom koji je prijavljen za kaznena djela teška tjelesna ozljeda i sudjelovanje u tučnjavi, a kojem je određen istražni zatvor u Požegi, gdje je i predan dana 26. prosinca 2022. godine.

Foto: Ilustracija

U subotu, 24. prosinca oko 15,15 sati zaprimljena je dojava o narušavanju javnog reda i mira (tuča više osoba) na ulici u Slavonskom Brodu, Ul. Šetalište braće Radić, o čemu smo već ranije izvijestili javnost.

Na mjesto događaja su odmah upućeni policijski službenici, koji su potvrdili istinitost dojave, te su zatekli 21-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,82 promila, vrijeđao policijske službenike, zbog čega je uhićen uz uporabu sredstava prisile.
Protiv 21-godišnjaka policija podnosi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok nad istim slijedi daljnje kriminalističko istraživanje vezano za kazneno djelo „Sudjelovanje u tučnjavi“.

Nadalje, istoga dana u Opću bolnicu u Slavonskom Brodu javio se drugi 21-godišnjak koji je sudionik tuče, kod kojeg je konstatirana teška tjelesna ozljeda, te je nakon ukazane liječničke pomoći pušten kući. U vezi teške tjelesne ozlijede 21-godišnjaka, policijski službenici su priveli 24-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Teška tjelesna ozljeda“.

U večernjim satima, kao i dopodnevnim satima u nedjelju 25. prosinca policijski službenici su došli do saznanja i o drugim sudionicima koji su sudjelovali u navedenom događaju, te su priveli više osoba, u dobi od: 26, 19, 20, 21, 18, 21, 20, 19, 23 i 22 godine, nad kojima je obavljeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Sudjelovanje u tučnjavi“, a koji su nakon obrade pušteni.

Također, policijski službenici su proveli kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 24-godišnjakom koji je prijavljen za kaznena djela teška tjelesna ozljeda i sudjelovanje u tučnjavi, kojem je određen istražni zatvor u Požegi, gdje je i predan dana 26. prosinca 2022. godine.

Stranica