Narušavanja javnog reda i mira tijekom vikenda

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/IJP.png
Na području Policijske uprave brodsko-posavske, tijekom vikenda evidentirana su četiri slučaja narušavanja javnog reda i mira, te su policijski službenici nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv počinitelja podnijeli optužne prijedloge Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

U mjestu Staro Petrovo Selo, dana 14. svibnja, oko 19 sati, zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, verbalno i fizički, javni red i mir su narušavali 69-godišnjak i 70-godišnjak. U ovom događaju, počinitelji su zadobili lakše tjelesne ozljede.

Istog dana, oko 19.30 sati, u Slavonskom Brodu, pod utjecajem alkohola od 2.56 g/kg alkohola u krvi, javni red i mir je narušavao 38-godišnjak, koji je bez posebnog povoda riječima vrijeđao 45-godišnjakinju.

Također u subotu (14. svibnja), oko 20.30 sati, u unutar trgovine Novoj Gradiški, pod utjecajem alkohola od 1.71‰, odnosno 1.01‰, javni red i mir narušavali su 24-godišnjak i 20-godišnjak, koji su vikom i psovkama vrijeđali 43-godišnju zaposlenicu trgovine. Alkoholizirani počinitelji su smješteni u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja utjecaja alkohola.

Dana 15. svibnja, oko 19 sati, u Slavonskom Brodu, javni red i mir narušavao je 28-godišnjak, nezadovoljan postupanjem policijskih službenika koji su sankcionirali prekršitelje nezakonitog parkiranja. Prilikom postupanja policijskih službenika, počinitelj je riječima vrijeđao i omalovažavao i policijske službenike.

foto: ilustracija

Stranica