Narudžbe hrane plaćene tzv. filmskim novcem

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Policija-auto.jpg

Policijska uprava brodsko-posavska upozorava građane da obrate pozornost prilikom preuzimanja novčanica, te ukoliko posumnjaju u ispravnost istih pozovu policiju na broj 192

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave brodsko-posavske, u vremenu od 23. do 27. veljače, na području Slavonskog Broda, evidentirana su dva kaznena djela prijevare.
U jednoj pekarnici, dana 23. veljače, oko 22 sata, nepoznata osoba je platila narudžbu hrane koristeći dvije novčanice od 20 eura, dok je dana 27. veljače, oko 8 sati, zaposlenica druge pekarnice primijetila novčanicu od 20 eura, za koju je posumnjala da se radi o krivotvorini.
Prilikom pregleda novčanica u obadva slučaja je utvrđeno da se radi o tzv. filmskom novcu, a na istima je na engleskom jeziku otisnuto: „Movie money“ i „This is not legal, it is to bi used fot motion props“.

Policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja važnih činjenica i pronalaska počinitelja kaznenih djela.

Policijska uprava brodsko-posavska upozorava građane da obrate pozornost prilikom preuzimanja novčanica, te ukoliko posumnjaju u ispravnost istih pozovu policiju na broj 192.

Više informacija o zaštiti i provjeri zaštitnih obilježja novčanica dostupno je na edukativnoj internetskoj stranici Hrvatske narodne banke i internetskoj stranici Europske središnje banke.

Stranica