Namjeravala kupiti mobitel pa ostala bez novca

Slika /PU_BP/2023/Ilustracije2023/Int.prijevare.jpg

Policijska uprava brodsko-posavska poziva građane da budu oprezni na društvenim mrežama prilikom pronalaska oglasa za povoljnu kupovinu, jer uz brojne prednosti online svijet donosi i više mogućnosti za različite prijevare

Foto: Ilustracija

Jučer je oštećena 23-godišnjakinja u Policijskoj postaji Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje prijavila prijevaru. Naime, dana 3. kolovoza, putem društvene mreže pronašla je oglas te u namjeri kupnje mobitela kontaktirala nepoznatu osobu i dogovorila način kupnje.
Po dogovoru je uplatila novčani iznos od nekoliko stotina eura, no neznanac joj nije poslao mobitel. Također joj se osoba s kojom je kontaktirala više ne javlja te ista smatra da je prevarena.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela prijevare.

Policijska uprava brodsko-posavska poziva građane da budu oprezni na društvenim mrežama prilikom pronalaska oglasa za povoljnu kupovinu, jer uz brojne prednosti online svijet donosi i više mogućnosti za različite prijevare.

Dostavljamo linkove na prethodno objavljene vijesti: Prevaren prilikom najma apartmana, Ostao bez novca i bez mobitela, Čuvajte se prijevara putem društvenih mreža.
 

Stranica