Naletio vozilom na pješakinju i pobjegao - policija ga do jutra pronašla

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Policija2.jpg

U tijeku je kriminalističko istraživanje nad navedenim vozačem zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i Nepružanja pomoći

Foto: Ilustracija

Dana 23. rujna, oko 23.40 sati, na kolniku Županijske ceste 4205 u Šumeću, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđena 15-godišnjakinja.

Policijski službenici su na mjestu događaja utvrdili da je nepoznati vozač upravljajući osobnim automobilom zbog neprilagođene brzine kretanja udario prednjem dijelom automobila u 15-godišnjakinju, koja se kretala u svojstvu pješaka uz rub kolnika (neoznačena reflektirajućom materijom), iako je bila dužna kretati se izgrađenim nogostupom. Od jačine udara pješakinja je odbačena u odvodni kanal te je pritom teško ozlijeđena, prevezena u bolnicu u Slavonskom Brodu, gdje je zadržana na daljnjem liječenju.

Nepoznati vozač nije ostao na mjestu događaja niti pomogao ozlijeđenoj osobi (nije pozvao Hitnu medicinsku pomoć), niti obavijestio policiju, već je napustio mjesto događaja prometne nesreće.
 
Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod odmah su intenzivirali traganje za vozačem koji je pobjegao te su do jutra operativnim radom došli do saznanja o vozaču. Utvrđeno je da se radi o vozaču rođ. 2000. godine, koji je pronađen oko 9 sati i alkotestiran – očitana koncentracija alkohola u organizmu od 0,25 promila.

U tijeku je kriminalističko istraživanje nad navedenim vozačem zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i Nepružanja pomoći, a koji će po dovršetku uz kaznenu prijavu biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske. 

Stranica