Najvažnija je sigurnost - donesite i vi odluku i pozovite 192!

Slika /PU_BP/2024/Oružje2024/Bombe ruč.2024.jpg

Građani donesite i vi najvažniju životnu odluku, riješite se oružja iz svog okružja, pozovite policiju! Anonimnost je zajamčena te nema prekršajnih niti kaznenih sankcija, kako to vremenski neograničeno omogućuje

Foto: PU brodsko-posavska

U vremenu od 15. do 18. ožujka, na području u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske evidentirana su dva slučaja dragovoljne predaje oružja te jedan slučaj pronalaska ubojitih sredstava.

Naime, dvoje građana se odlučilo na dragovoljnu predaju oružja te pozvalo policiju na 192. Policijski službenici stručno osposobljeni za protueksplozijsku zaštitu došli su na adresu pozivatelja te na siguran način preuzeli:

- 3 ručne bombe M-75,
- 2 improvizirane ručne bombe,
- 144 komada nerasprskavajućeg streljiva (14,5 mm),

Nadalje, obavljajući poljoprivredne radove (18. ožujka) jedan građanin je na području Općine Velika Kopanica izorao minobacačku minu zaostalu iz II Svjetskog rata, koju je na siguran način preuzeto policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu u cilju daljnjeg uništenja.

Česti su slučajevi pronalaska ubojitih sredstava, a što je najvažnije je ista ne dirati, pomicati, već odmah pozvati policiju. Ipak je najvažnija sigurnost svih nas, a pogotovo naših mališana.

Građani donesite i vi najvažniju životnu odluku, riješite se oružja iz svog okružja, pozovite policiju!
Anonimnost je zajamčena te nema prekršajnih niti kaznenih sankcija, kako to vremenski neograničeno omogućuje Kampanja „Manje oružja - manje tragedija“ koja je i dalje aktualna.

Prethodno objavljena informacija: Oružja još ima - građani riješite ga se bez sankcija!

Stranica