NAJAVA: pojačano postupanje policije s naglaskom na alkohol

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/mup rh - pu bp.png

Cilj akcije je smanjenje sudionika prometnih nesreća pod utjecajem alkohola te podizanja razine prometne kulture i sigurnosti prometa na cestama

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske će dana 24. / 25. veljače (subota/nedjelja), u vremenu od 23 do 5 sati u suradnji s Policijskom upravom požeško-slavonskom provesti preventivno represivno postupanje u prometu s naglaskom na prekršaje upravljanja pod utjecajem alkohola.

Cilj akcije je smanjenje sudionika prometnih nesreća pod utjecajem alkohola kao i posljedica prometnih nesreća te podizanja razine prometne kulture i sigurnosti prometa na cestama.

U siječnju je evidentirano 16 prometnih nesreća u kojima je utvrđen alkohol kod vozača, što predstavlja povećanje broja takvih prometnih nesreća u odnosu na prošlu godinu za 9 prometnih nesreća ili 128,57 % (siječanj 2023. - 7).

Sukladno navedenom policijski službenici će pojačano nadzirati na lokacijama po vlastitim procjenama te apeliramo i upozoravamo sudionike u prometu da budu oprezni te poštuju prometna pravila, odnosno odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 

Stranica