Najava koordinirane preventivno – represivne akcije „Brzina“

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Ilustracija4.JPG

Akcija je usmjerena na suzbijanje prekršaja brzina, kategorija sudionika – vozači motocikla, ali i druge teške prekršaje u prometu koji su izravni uzročnici prometnih nesreća

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske će u koordiniranoj preventivno-represivnoj akciji sa Policijskom upravom požeško-slavonskom, sutra (nedjelja) 15. listopada u vremenu od 13 do 21 sat provesti akciju usmjerenu na suzbijanje prekršaja brzina, kategorija sudionika – vozači motocikla, ali i druge teške prekršaje u prometu koji su izravni uzročnici prometnih nesreća.

Svrha akcije je podizanje razine sigurnosti i prometne kulture svih sudionika u prometu, s naglaskom na suzbijanje prekršaja – nepropisna brzina kretanja vozila, ali i druge teške prekršaje u prometu.

Pozicije na kojima će se vršiti nadzor vozača, određene su sukladno broju počinjenih prekršaja nepropisne brzine i prometnih nesreća koje su se dogodile zbog takvih prekršaja.

U prvih devet mjeseci 2023. godine, u odnosu na isto razdoblje 2022. godine na području Policijske uprave brodsko-posavske došlo je do povećanja ukupnog broja prometnih nesreća za 132, povećanja broja teških prometnih nesreća za 15, povećanja broja prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama za devet te povećanja broja prometnih nesreća s teško ozlijeđenima za 16.

U 2023. godini u prometnim nesrećama ukupno je nastradalo 411 osoba, od kojih je sedam smrtno stradalo, 81 je teško ozlijeđena, dok su 323 osobe lakše ozlijeđene.


Policijski službenici pozivaju sve sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa, jer samo na takav način i pozitivnim ponašanjem u prometu mogu utjecati na smanjenje broja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima.
 

Stranica