Nadzori u ugostiteljskim objektima

Slika PU_BP/Defender.jpg

Dana 21./22. prosinca, u noćnim satima, policijski službenici su u suradnji sa poreznim i sanitarnim inspektorima, proveli nadzore u ugostiteljskim objektima u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški, u kojima je zatečeno oko 760 gostiju.

Dana 21./22. prosinca, u vremenu od 23 do 1.20 sati, u Novoj Gradiški u suradnji sa djelatnicima državnog inspektorata, obavljeni su nadzori u par ugostiteljskih objekata, u kojima je zatečeno oko 160 gostiju. Pritom je utvrđeno kršenje članka 95 Obiteljskog zakona, odnosno u ugostiteljskim objektima su zatečene tri osobe mlađe od 16 godina bez pratnje roditelja ili punoljetne osobe u koju roditelji imaju povjerenje. U vezi ostalih utvrđenih nepravilnosti sanitarna inspekcija i državni inspektorat, poduzimaju mjere iz svoje nadležnosti.

Dana 22. prosinca, od 2.15 do 4 sata, policijski službenici su u suradnji sa poreznim i sanitarnim inspektorima, proveli nadzore u ugostiteljskim objektima u Slavonskom Brodu, u kojima je zatečeno oko 600 gostiju. Tom prilikom utvrđeno je 27 prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici, te je izdano 26 pisanih upozorenja i jedna prekršajna prijava. Pri provođenju nadzora, javni red i mir, remetila su dvojica mladića (18-godišnjak i 21-godišnjak), u vidno alkoholiziranom stanju, koji su zadržani u službenim prostorijama policije do otriježnjenja, te su protiv njih podneseni optužni prijedlozi Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu. Potvrđeno je i da su dvije maloljetne osobe konzumirale alkoholna pića, te je policija protiv pravne i odgovorne osobe podnijela prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti. U ugostiteljskim objektima zatečeno je šest (6) osoba mlađih od 16 godina, koji su iza 23 sata bili bez pratnje roditelja ili punoljetne osobe u koju roditelji imaju povjerenje. Policija je roditelje pozvala, koji su došli po svoju djecu, upozoreni su na kršenje čl. 95 Obiteljskog zakona, a o čemu slijedi izvješće Centru za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu. Također su sanitarni inspektori utvrdili prekršaj, u vezi kojeg nastavljaju daljnji radi iz nadležnosti svoga rada.

Pogledajte ovu informaciju.



Stranica