Nadzori s naglaskom na vozače motocikla i mopeda te pješake

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/GRBB_1.jpg

Apeliramo na vozače motocikla i mopeda te pješake da budu oprezni u prometu, poštuju prometne propise te svojim pozitivnim ponašanjem u prometu doprinesu većoj sigurnosti

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, danas (6. listopada), u vremenu od 16 do 20 sati, provesti će preventivno represivnu akciju s naglaskom na vozače mopeda i motocika. U nadzor će biti uključeni vozači i vozila koja stvaraju buku iznad dozvoljene granice. Policijski službenici će također vozila za koja posumnjaju u „skidanje blokade“, postavljanje registracijskih pločica sa ne pripadajućim sadržajem, odnosno na način da ne budu vidljive (moraju biti čitljive) te sa oštećenjima, u suradnji sa djelatnicima stanica za tehnički pregled vozila, iste slati na izvanredne tehničke preglede.

Na području u nadležnosti rada Postaje prometne policije Slavonski Brod za devet mjeseci ove godine dogodilo se 44 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači mopeda i motocikla, a od kojih 2 prometne nesreće s poginulim osobama, 34 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, te 8 prometnih nesreća s materijalnom štetom, dok se za isto vrijeme prošle godine dogodilo 35 prometnih nesreća. Za navedeno razdoblje sankcionirano je 352 vozača mopeda i motocikla za prekršaje (zaštitna kaciga 63, vožnja bez položenog vozačkog ispita 31, neregistrirano i tehnički nepregledano vozilo 27, nepoštivanje prometnog znaka i ovlaštenih osoba 24, tehnički neispravno vozilo 20, nepropisna brzina 17 i dr.).

Nadalje, policijski službenici će sutra (7. listopada), u vremenu od 8 do 12 sati, provesti preventivno represivnu akciju s naglaskom na pješake. Nadzori će se provoditi u Slavonskom Brodu i to na lokacijama na kojima su se najčešće događale prometne nesreće u kojima su sudjelovali pješaci te ostali prekršaji.

Za devet mjeseci 2023. godine na području u nadležnosti rada Postaje prometne policije Slavonski Brod, dogodilo se 35 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali pješaci, od kojih 32 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 3 prometne nesreće s materijalnom štetom, dok se za isto razdoblje prošle godine dogodilo 42 prometne nesreće. U navedenom vremenu (2023. godine), sankcionirano je 46 pješaka za prometne prekršaje (2022. godine utvrđeno 28 prekršaja). Za prekršaj ne ustupanje prednosti pješacima sankcionirano je 60 vozača (2023. godine), dok je za isti prekršaj 2022. godine sankcionirano 109 vozača.

Policijski službenici će nadzirati na lokacijama sukladno vlastitoj procjeni pri čemu će maksimalno koristiti raspoložive uređaje, te će osim navedenoga obratiti pozornost i na druge prekršaje.

Apeliramo na vozače motocikla i mopeda te pješake da budu oprezni u prometu, poštuju prometne propise te svojim pozitivnim ponašanjem u prometu doprinesu većoj sigurnosti.
 

Stranica