Nadzori prometa - za upravljačem vozila s 2,01 promila

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Pano PU BP.PNG

Policijski službenici nastavljaju nadzirati promet i sprječavati posebice teže prekršaje iz tzv. skupine „4 glavne ubojice u prometu“, te skreću pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise

Foto: Ilustracija

Prilikom nadzora prometa, prošli tjedan od 14. do 20. studenoga, na području u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, policijski službenici su utvrdili 394 prometnih prekršaja, od kojih 198 prekršaja nepropisnih brzina, 25 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola i droga, 28 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 8 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (4 pretjecanje i obilaženje, 12 obveze vozača prema pješacima, 2 nepoštivanje prednosti prolaza i dr.).

Najveća koncentracija alkohola od 2,01 promila očitana je u organizmu 37-godišnjeg vozača osobnog automobila dana 20. studenoga, u 3.05 sati, u Gornjoj Vrbi, koji je adekvatno prekršajno sankcioniran. Također je u Novoj Gradiški, u Ulici kralja Zvonimira, dana 19. studenoga, u 19.50 sati, prekršajno sankcioniran i zadržan u policiji na otriježnjenju 43-godišnjak, koji je upravljao osobnim automobilom s 1,87 promila alkohola u organizmu.

Policijski službenici nastavljaju nadzirati promet i sprječavati posebice teže prekršaje iz tzv. skupine „4 glavne ubojice u prometu“, te skreću pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, budu strpljivi i usredotočeni na promet i tako svi zajedno sa policijom daju doprinos višoj razini sigurnosti u prometu.

Stranica