Nadzori prometa u prošlom tjednu

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/GRBB_1.jpg

Policijski službenici će i dalje intenzivno provoditi aktivnosti usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“

Foto: Ilustracija

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, prošli tjedan, policijski službenici su prilikom nadzora prometa kontrolirali 585 vozila.
Pritom su utvrdili 354 prometna prekršaja, od kojih 144 prekršaja nepropisnih brzina, 45 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 20 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, te 7 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje.
U manjem broju su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (6 pretjecanje i obilaženje, 5 zaštitna kaciga, 4 bez položenog ispita, 2 nepoštivanje prednosti prolaska, 2 neregistrirano vozilo i dr.).

Najveća koncentracija alkohola od 3,01 promila očitana je u organizmu 46-godišnjeg vozača u Slavonskom Brodu (dana 1. listopada) koji je prouzrokovao prometnu nesreću. Najveće nepropisne brzine od 135 km/h kroz naselje (Nova Gradiška) i 107 km/h (Slobodnicu), utvrđene su dana 29. rujna, te su vozači sankcionirani za navedene prekršaje.

Policijski službenici će i dalje intenzivno provoditi aktivnosti usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), te će također pojačano postupati prema ponavljačima teških prometnih prekršaja – recidivistima.

Apeliramo na sudionike u prometu da budu oprezni i pridržavaju se prometnih propisa.

Stranica