Nadzori prometa u prošlom tjednu

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Policija3.jpg

Policijski službenici nastavljaju i dalje pojačano nadzirati promet te pozivaju sudionike u prometu na oprez i pridržavanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Foto: Ilustracija

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, prošli tjedan, policijski službenici su prilikom nadzora prometa kontrolirali 656 vozila. Pritom su utvrdili 452 prometna prekršaja, od kojih 225 prekršaja nepropisnih brzina, 57 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 28 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje te 23 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.
U manjem broju su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (7 zaštitna kaciga, 6 pretjecanje i obilaženje, 2 bez položenog ispita i dr.).

Najveća koncentracija alkohola od 2,15 promila očitana je u organizmu 57-godišnjeg vozača u Slavonskom Brodu (dana 24. rujna, oko 18.30 sati) koji je prouzrokovao prometnu nesreću.

Najveća nepropisna brzina od 176 km/h utvrđena je na Autocesti A3, dok je najveća nepropisna brzina od 148 km/h kroz naselje (Bili Brig), utvrđena dana 19. rujna, oko 22.15 sati, te su za navedene prekršaje sankcionirani vozači osobnih automobila u dobi od 27 i 23.

Policijski službenici nastavljaju i dalje pojačano nadzirati promet te pozivaju sudionike u prometu na oprez i pridržavanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Stranica