Nadzori prometa i dalje u kontinuitetu

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Ilustracija4.JPG

Prošli tjedan (27. srpnja do 2. kolovoza), policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske evidentirali su ukupno 360 prekršaja po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama

Prošli tjedan (27. srpnja do 2. kolovoza), policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, pojačano su kontrolirali promet s naglaskom na teže prometne prekršaje, a s ciljem poboljšanja stanja sigurnosti u području prometa. U tom vremenu na području policijske uprave, dogodilo se 14 prometnih nesreća (4 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom), u kojima je 1 osoba teško ozlijeđena, dok je 8 osoba lakše ozlijeđeno.
Pritom je evidentirano 360 prometnih prekršaja, od kojih 206 prekršaja nepropisnih brzina, 43 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 14 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 14 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, te su u manjem broju utvrđeni i drugi prometni prekršaji (6 pretjecanje i obilaženje, 2 obveze vozača prema pješacima, 1 nepoštivanje prednosti prolaza, 1 upravljanje pod zabranom i dr.).
Za volanom automobila s 2,34 promila
Najveća koncentracija alkohola od 2,34 promila, očitana je u organizmu 55-godišnjeg vozača osobnog automobila, dana 29. srpnja, u 20.15 sati, u Donjim Andrijevcima.  Najveća nepropisna brzina od 200 km/h, utvrđena je (dana 28. srpnja, u 9.13 sati) na autocesti A3, kojom prilikom je automobilom njemačkih registracijskih oznaka upravljao 48-godišnjak, dok je 40-godišnjak upravljajući osobnim automobilom jurio kroz naselje (Sl. Brod), krećući se nepropisnom brzinom od 115 km/h.
Alkoholizirani vozač skrivio prometnu nesreću, pa napustio mjesto događaja
U nedjelju (2. kolovoza), u 1,50 sati, u Novoj Gradiški, alkoholizirani vozač (25-godišnjak) je skrivio prometnu nesreću s materijalnom štetom i napustio mjesto događaja. Policijski službenici su ga nakon dvije minuta pronašli te alko testirali, kojom prilikom je u njegovu organizmu očitana koncentracija alkohola od 1,82 promila. Utvrđeno je, da se 25-godišnjak upravljajući osobnim automobilom unazad uključivao sa parkirališta na kolnik pri čemu je udario u parkirani osobni automobil, otišavši sa mjesta događaja, ne popunivši europsko izviješće, odnosno ne razmijenivši osobne podatke i podatke o vozilu sa vozačem oštećenog automobila.
Alkoholizirani vozač je isključen iz prometa i zadržani u policiji na otriježnjenju, te protiv njega policija podnosi odgovarajuće prekršajne prijave.
Najbrojniji prometni prekršaji (brzina, alkohol, pojas i mobitel), uzročnici su najtežih prometnih nesreća i stradavanja osoba u prometu
I prošli tjedan policijski službenici su kaznili najveći broj vozača za najteže prometne prekršaje (alkohol, brzina, mobitel, pojas). Upravo spomenuti prometni prekršaji su najčešći uzročnici najtežih prometnih nesreća i stradanja osoba u prometu.
Policijski službenici i dalje nastavljaju sa pojačanim nadzorima prometa, te upozoravaju sudionike u prometu da budu oprezni i pridržavaju se odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Foto: Ilustracija

Stranica