Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

  • Slika /PU_BP/Ilustracije2018/lily.jpg
  • Slika
  • Slika

U prostorijama PP Nova Gradiška održan je okrugli stol povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su, 24. rujna 2020. godine, održali okrugli stol u prostorijama policijske postaje Nova Gradiška. Navedenom su, uz policijske službenike, bili nazočni pedagozi svih osnovnih i srednjih škola s područja grada Nove Gradiške, djelatnici Centra za socijalnu skrb i Doma zdravlja Nova Gradiška.
Cilj navedenog događaja je umrežavanje svih nadležnih državnih tijela, a kako bi koordinirano iznašli zajednički odgovor u sprječavanju svih oblika nasilja nad ženama. Tom prilikom prisutnima prezentiran je videospot „Lily“ koje je izradilo Ministarstvo unutarnjih poslova uz podršku Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova i drugih partnera koji su se aktivno uključili u projekt „Lily“.
Prisutni su informirani o znakovima i posljedicama nasilja u obitelji, obvezama i procedurama postupanja policije, zaštitnim mjerama i drugim savjetima žrtvama te je i ovaj put naglasak stavljen na netoleriranje nasilja te da se o njemu treba raspravljati.
Tema okruglog stola bila je i nasilje koje se vrši putem Interneta, te su o opasnostima i mjerama prevencije nazočne educirali policijski službenici Službe kriminalističke policije.

Foto: ilustracija

Stranica