Na Staroj Gradiški zaplijenjeno preko dva kilograma droge

Slika PU_BP/Droga na sjedištu OA IMG_0731.jpg

Foto: PU brodsko-posavska

U četvrtak oko 9 sati na graničnom prijelazu Stara Gradiška prilikom granične kontrole na izlazu iz Republike Hrvatske u osobnom automobilu Fiat, OS-registracija pronađeno je preko dva (2) kilograma opojne droge kokain i speed.

Tijekom granične kontrole u suradnji policije i carine, te korištenjem službenog psa za detekciju droga izražena je sumnja u krijumčarenje opojnim drogama. Nakon što je službeni pas za detekciju droga pozitivno reagirao na prisutnost opojnih droga u podu osobnog automobila između dva prednja sjedala gdje su uočene i preinake u vidu izrezivanja lima, temeljem naloga Županijskog suda policija je izvršila pretragu osobe i vozila. Pretragom je u preinačenom djelu poda osobnog automobila, između dva prednja sjedala pronađena četiri PVC paketa sa sadržajem bijele praškaste tvari.

Preliminarnim testom na opojne droge u dva paketa ukupne težine preko jednog kilograma dobivena je pozitivna reakcija na opojnu drogu tipa kokain, a za praškastu tvar u preostala dva paketa ukupne težine oko jednog kilograma pozitivna reakcija na opojnu drogu tipa amfetamin odnosno tzv. speed.

Policija je zbog sumnje u kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama uhitila 53-godišnjaka s područja Valpova koji je upravljao osobnim automobilom prilikom pokušaja prelaska državne granice, a protiv kojeg je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja nadležnom državnom odvjetništvu dostavila kaznenu prijavu za ovo kazneno djelo.

Nakon provedenog prvog ispitivanja osumnjičenika na zahtjev državnog odvjetnika sudac istrage odredio je muškarcu 30 dana istražnog zatvora, te su ga policijski službenici oko 19 sati u petak predali u zatvor u Požegi. 



Stranica