Na prometnicama Brodsko-posavske županije jučer se dogodilo 9 prometnih nesreća

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Ilustracija3.JPG

Prouzročio prometnu nesreću na autocesti pod utjecajem alkohola (1,51 promil)

Dana ( 23.rujna ), oko 10 sati, u Slavonskom Brodu, na raskrižju ulica Šetalište braće Radić i Ive Vojnovića, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena.  Policija je očevidom utvrdila da je do prometne nesreće došlo na način da se 33-godišnja vozačica osobnim automobilom kretala ulicom Šetalište braće Radić, od istoka u smjeru zapada, a ispred nje se u istom smjeru uz desni rub kolnika kretala 54-godišnja biciklistkinja. U jednom trenutku je vozačica automobila počela obilaziti biciklistkinju te je uslijed obilaženja udarila u biciklistkinju, a koja je pritom zajedno s biciklom pala na kolnik. Ozlijeđenoj 54-godišnjoj biciklistkinji liječnička pomoć je ukazana u Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“, a policija protiv 33-godišnje vozačice osobnog automobila podnosi prekršajnu prijavu Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Dana (24.rujna), u 1.40 sati, na južnoj prometnoj traci autoceste A3 Bregana-Lipovac, kod Oprisavaca, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Policija je očevidom utvrdila da je do prometne nesreće došlo na način da se 63-godišnjak upravljajući osobnim automobilom zadarskih registracijskih oznaka u jednom trenutku nije kretao sredinom prometne trake autoceste već je vozilom prešao na travnatu površinu, a potom udario u metalnu ogradu.
U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a policijski službenici su 63-godišnjem vozaču alko-testom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,51 promil te protiv njega podnose odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Stranica