Na graničnom prijelazu Stara Gradiška pronađena i oduzeta zabranjena pirotehnička sredstva

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/pirotehnika.jpg

Vlasnici su zabranjena pirotehnička sredstva unijeli u Republiku Hrvatsku ne prijavivši policijskim službenicima niti djelatnicima carine, te su im za počinjene prekršaje izdani prekršajni nalozi

Foto: Ilustracija

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška, na ulazu u Republiku Hrvatsku, policijski i carinski službenici su u dva slučaja kod dvije osobe u dobi od 22 i 18 pronašli i oduzeli pirotehnička sredstva čije korištenje je zabranjeno sukladno odredbama Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružjem.

U prvom slučaju, dana 24. prosinca, u 22.45 sati, prilikom kontrole osobnog automobila (njemačkih nacionalnih registracijskih oznaka), kojim je upravljao 22-godišnjak, u prtljažnom prostoru su pronašli 4 komada pirotehničkih sredstava, čije je korištenje zabranjeno. U drugom slučaju dana 26. prosinca, u 23.20 sati, prilikom pregleda osobnog automobila (slovenskih nacionalnih registracijskih oznaka), kojim je upravljao 18-godišnjak, pronađeno je i oduzeto 139 komada pirotehničkih sredstava F2 i 13 komada pirotehničkih sredstava F3.

Vlasnici su zabranjena pirotehnička sredstva unijeli u Republiku Hrvatsku ne prijavivši policijskim službenicima niti djelatnicima carine, te su im za počinjene prekršaje izdani prekršajni nalozi.
 

Stranica