Na graničnom prijelazu Slavonski Šamac zaplijenjene tablete

Slika /PU_BP/Droga2019/tablete.jpg

Policijski službenici su utvrdili da je 54-godišnjak počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama

Na graničnom prijelazu Slavonski Šamac, dana 15. kolovoza u 9 sati, na ulazu u Republiku Hrvatsku, kontroliran je osobni automobil, nacionalnih oznaka Nizozemske te 54-godišnji vozač i 51-godišnja suvozačica.
 
Policijski službenici su sukladno vlastitim procjenama i profilima rizika, zajedno sa službenicima Carine, detaljnije pregledali spomenuto vozilo zbog sumnje da se u unutrašnjosti vozila nalazi droga. Sumnje su potvrđene, jer je u više pretinaca pronađeno ukupno 2565 tableta iz kojih se može izraditi droga, a koje 54-godišnji vlasnik nije prijavio službeniku na graničnom prijelazu, niti je za iste posjedovao medicinsku ili drugu dokumentaciju. Također, u prtljažnom prostoru automobila, pronađeno je i više kilograma suhomesnatih proizvoda, nekoliko litara rakije te više stotina cigareta, koje 51-godišnja vlasnica, također nije prijavila službenicima Carine.
Navedena roba je izuzeta, a 51-godišnjakinji je izdan prekršajni nalog na iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna, koji je ista i platila.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem, policijski službenici su utvrdili da je 54-godišnjak počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, a protiv istoga redovnim putem slijedi kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.

Foto: Ilustracija

Stranica