Na graničnom prijelazu pronađeno više krivotvorenih dokumenata

Slika /PU_BP/Granica2021/gpSB.1jpg.jpg

Policijski službenici protiv osumnjičenih podnose kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenje isprave

Foto: Ilustracija

Na graničnom prijelazu Slavonski Brod, u petak 14. lipnja oko 20:25 sati policijski službenici su vršili graničnu kontrolu nad 36-godišnjim državljaninom Rumunjske. Policijski službenici su u suradnji s djelatnicima Carine izvršili pregled osobe, vozila i prtljage, te su u vozilu i prtljazi od osumnjičenog pronašli osobnu iskaznicu i vozačku dozvolu Rumunjske za koje su izrazili sumnju u originalnost. Daljnjim radom i provjerama utvrđeno je da su navedeni dokumenti krivotvoreni, te policijski službenici protiv 36-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenje isprave.

Također, dana 16. lipnja na graničnom prijelazu Slavonski Brod, granični policajci su na ulazu u Republiku Hrvatsku kontrolirali 41-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je upravljao s osobnim automobilom. Kontrolom vozača utvrđeno je da isti posjeduje vozačku dozvolu R. Hrvatske za koju su policijski službenici posumnjali da se radi o krivotvorini. Provedenim kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja da je navedena vozačka dozvola krivotvorena te je protiv 41-godišnjaka podnesena kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela Krivotvorenje isprave.
 

Stranica