Na autocesti A 3 ozlijeđeni vozač i suvozač

Slika /PU_BP/2022/PN-TA-TTO-A3.JPG
U subotu, 14. svibnja oko 16,45 sati, na autocesti A3 Bregana-Lipovac, Gornjih Bogićevaca, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.

Policijski službenici su očevidom utvrdili da je 74-godišnji državljanin Grčke upravljao teretnim automobilom grčkih nacionalnih oznaka i kretao se južnom kolničkom trakom autoceste A3 od zapada u smjeru istoka. Dolaskom do 151 km autoceste A3, vozač se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je vozilom udario u središnju metalnu ogradu i u stupove javne rasvjete, nakon čega se zaustavio. Na mjesto prometne nesreće, pomoć u izvlačenju ozlijeđenih, su pružili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Novska.
U ovoj prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobio je 74-godišnji vozač teretnog automobila, dok je 77-godišnji suvozač zadobio lakše tjelesne ozljede. Ozlijeđenima je pružena liječnička pomoć u bolnici u Novoj Gradiški, gdje su zadržani na liječenju. U vremenu obavljanja očevida, promet se odvijao prometnim trakom za zaustavljanje vozila u nuždi.
Policijski službenici protiv 74-godišnjeg vozača teretnog automobila podnose prekršajnu prijavu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

foto: Pu brodsko-posavska

Stranica