Muškarac nestao u rijeci Savi

Slika PU_BP/Sava.jpg

Foto: PU brodsko-posavska

U Policijskoj postaji Vrpolje, jučer oko 15.30 sati, zaprimljena je dojava o prevrtanju čamca, u rijeku Savu, kod Sikirevaca, a u kojem se nalazilo više osoba. Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici su došli do saznanja, da se u limenom čamcu, oko 14 sati, koji je plovio Savom, nalazilo pet muških osoba. U jednom trenutku, u čamac je počela ulaziti voda, nekontrolirano ga ponio tok rijeke Save, te se potom prevrnuo. Četvorica muškaraca su isplivala na obalu rijeke Save, dok je 56-godišnjak  nestao u vodi, nije isplivao na obalu, te se sumnja na utapljanje. Policijski službenici su angažirali ronioce Specijalne jedinice policije Osijek i HGSS, koji su sinoć, od 18.45 do 21 sati (do noći) pretraživali korito rijeke Save.

Ronioci Specijalne jedinice policije Osijek, danas, u prijepodnevnim satima, nastavljaju s pretraživanjem korita rijeke Save u cilju pronalaska tijela muškarca.  

Policija podsjeća građane da ne ulaze u rijeku Savu ukoliko su prethodno imali obilan obrok ili konzumirali alkoholna pića, te ako su neplivači. Također nije preporučljivo u vodu skakati naglavačke, niti ulaziti naglo u vodu, već polako ulaziti i tijelo postepeno privikavati na temperaturu vode. Treba biti oprezan, obzirom da je tok rijeke Save vrlo brz, te je rijeka Sava  nepredvidiva i puna virova.



Pisane vijesti