Munjevitom akcijom brodskih policajaca uhvaćeni počinitelji nekoliko kaznenih djela

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/lisice.jpg

Sudac istrage im je odredio istražni zatvor od mjesec dana

Prikupljena operativna saznanja i dobra koordinacija policijskih službenika Policijske uprave brodsko-posavske, rezultirali su hvatanjem počinitelja kaznenih djela imovinskog karaktera.
Naime, dana 19. rujna, u 10 sati, u Slavonskom Brodu, u Starčevićevoj ulici, policajci su uhitili 45-godišnjaka, 24-godišnjaka i 21-godišnjaka, koji su ugledavši policijske službenike pokušali pobjeći, no to im nije uspjelo. Uhvaćeni su munjevitom akcijom policijskih službenika.
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da se 21-godišnjak ne dovodi u vezu s počinjenjem kaznenih djela. Nadalje je utvrđeno da su 45-godišnjak i 24-godišnjak, u vremenu od 6. srpnja do 19. rujna, uglavnom u poslijepodnevnim satima, na području Slavonskog Broda (naselje Slavonija, Ulici V. Mačeka, te u dva navrata u Ulici Ljudevita Gaja), provalili u dva stana, te dvije obiteljske kuće. Nakon što su provalili prozor ili vrata, ulazili su u unutrašnjost prostorija, kojom prilikom su ispreturali stvari, te iz jednog stana nisu otuđili ništa, dok su iz preostalih objekata otuđivali uglavnom razni nakit i druge predmete. Pritom je pričinjena veća materijalna šteta (više stotina tisuća kuna).
Policijski službenici su dana 20. rujna, 45-godišnjaka i 24-godišnjaka uz kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje četiri kaznena djela teške krađe, predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske. Sukladno nalogu Općinskog državnog odvjetništva, spomenuta dvojica su dovedena istražnom sucu Županijskog suda u Slavonskom Brodu, koji im je odredio istražni zatvor od mjesec dana, te su ih policijski službenici predali u zatvor u Požegi.

Foto: Ilustracija

Stranica