Motociklom udario u pješakinju koja se kretala kolnikom

Slika PU_BP/PN Kujnik MTC 300.JPG

Foto: Ilustracija

U ponedjeljak, 30. svibnja oko 19,15 sati na kolniku Naselja Babinac ispred kbr. 8. u Slavonskom Brodu dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Motociklom SB registracija bez upisane kategorije za tu vrstu vozila upravljao je 21-godišnjak iz Slavonskog Broda, koji se kretao kolnikom naselja od juga prema sjeveru. Ispred njega u društvu nekolicine mlađih ženskih osoba nepropisno se kolnikom kretala pješakinja u dobi od 14-godina, koja se nije kretala što bliže desnog ruba kolnika tako da ne ometa promet vozila. Motociklist nije prilagodio brzinu kretanja motocikla uvjetima tako ga može pravovremeno zaustaviti ili izbjeći svaku zapreku na cesti uslijed čega je prednjim lijevim djelom motocikla udario 14-godišnju pješakinju nakon čega je s motociklom sletio s kolnika na površinu s istočne strane gdje je zajedno s motociklom pao na tu površinu dok je pješakinja uslijed udara motocikla pala na kolnik.

U ovoj prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena pješakinja koja je nakon pružene liječničke pomoći u bolnici u Slavonskom Brodu puštena na kućnu njegu.

Policija će vozača motocikla prekršajno prijaviti zbog prekršaja kojim je uzrokovao prometnu nesreću i vožnje motocikla bez kategorije dok će pješakinja biti prekršajno prijavljena zbog nepropisnog kretanja kolnikom. 



Stranica