Mediji informirani o događajima

Slika PU_BP/Konf.28.1.2013.gl.JPG

Foto: PU brodsko-posavska

Jučer, s početkom u 12 sati, u policijskoj upravi je održana konferencija za medije, na kojoj je glasnogovornica Kata Nujić, obavijestila novinare o događajima u prošlom tjednu i tijekom vikenda. Istaknula je kazneno djelo prijevare, koje se dogodilo na području Vrpolja, gdje je u vlastitom domu prevaren 75-godišnji umirovljenik, te je također upozorila na slične događaje u kojima su žrtve starije osobe.

Također je govorila o uspjesima policije u rješavanju kaznenih djela imovinskog karaktera, dodavši kako se unazad nekoliko godina bilježi trend porasta broja maloljetnika koji su evidentirani kao počinitelji kazneih djela i prekršaja, upozorivši na roditeljsku skrb, odnosno članak 95 Obiteljskog zakona, što je potkrijepila statističkim pokazateljima.

Informirala je medije i o zapljeni malog arsenala oružja od 39-godišnjaka sa novogradiškog područja, dodavši kako je protiv njega podnesena kaznena prijava. Izvijestila je i o količinama oružja koje su građani dragovoljno predali tijekom prošle godine, te ponovila kako je i dalje aktualna akcija "Manje oružja - manje tragedija" i odredbama Zakona o oružju, po kojima građani i dalje bez sankcija, mogu policiji dragovoljno predati oružje koje ilegalno posjeduju.



Stranica