Marihuana oduzeta, a počinitelji prekršajno i kazneno prijavljeni

Slika PU_BP/marihuana VK.png

Foto: MUP

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su od 16. do 18. kolovoza, od četiri osobe oduzeli 10.3 grama marihuane. U dva slučaja postupali su policijski službenici na graničnom prijelazu Stara Gradiška, na izlazu iz Republike Hrvatske, a u jednom slučaju na području Slavonskog Broda.

Dana 16. kolovoza, oko 10 sati, prilikom kontrole osobnog automobila, švicarskih registracijskih oznaka, policijski službenici su od 27-godišnjaka (državljanin Švicarske) oduzeli su 5,6 grama marihuane. Dana 18. kolovoza, oko 13.45 minuta, na istom graničnom prijelazu, u suradnji sa službenicima carine, u osobnom automobilu slovenskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 32-godišnjak (državljanin Bosne i Hercegovine), pronašli su i oduzeli 1,5 grama marihuane. Policija je protiv obojice donijela prekršajne naloge zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Dana 18. kolovoza, oko 14.15 minuta, na području Slavonskog Broda, policijski službenici su od 22-godišnjaka oduzeli 0,9 grama marihuane, koju je prethodno kupio od 19-godišnjaka. Također su od 19-godišnjaka oduzeli 2,3 grama marihuane i druge predmete u vezi s kaznenim djelom.

Policijski službenici protiv 22-godišnjaka dostavljaju prekršajnu prijavu, a protiv 19-godišnjaka kaznenu prijavu općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu zbog sumnje u kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.



Stranica