Manje oružja – manje tragedija

Slika /PU_BP/Oružje2021/Bomba M75.jpg

Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ i dalje aktualna

FOTO: PU brodsko-posavska

U utorak (26. listopada) jedan građanin s područja Slavonskog Broda odlučio se na dragovoljnu predaju dvije ručne bombe M75 i jedne kemijske kutije. Jučer, na području općine Sibinj, muškarac je, uz kanal Mrsunja, pronašao ručnu bombu M75, koju je odbacio nesavjesni građanin.
Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu na siguran način preuzeo je ubojita sredstva, koja je pohranio na sigurnu lokaciju, do uništenja.
Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ i dalje aktualna
Upozoravamo građane koji nedozvoljeno posjeduju oružje, minsko eksplozivna sredstva i streljivo, a žele ga se riješiti, nipošto isto ne odbacuju u smeće, odvodne kanale, šume ili druge javne i privatne površine, već pozovu policiju radi preuzimanja ubojitih sredstava.
Podsjećamo da je akcija „Manje oružja manje tragedija“ i dalje aktualna. Građanima koji nedozvoljeno posjeduju oružje, minsko eksplozivna sredstva ili streljivo, pružena je mogućnost odluke i dragovoljne predaje policiji. Tako će građani otkloniti opasnost iz svoje okoline i učiniti svoj dom sigurnijim, a policija NEĆE protiv njih pokretati prekršajne niti kaznene postupke.
Nakon odluke o dragovoljnoj predaji, nipošto ne donositi ubojita sredstva, već pozvati policiju na broj telefona 192 i sačekati dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će doći na dogovoreno mjesto i na siguran ih način preuzeti.

Stranica