Manje oružja – manje tragedija

Slika /PU_BP/Oružje2019/brosura_str_1.png

Tijekom vikenda policijski službenici su intervenirali nekoliko puta zbog pronalaska ubojitih sredstava

Dana 3. rujna, oko 8.30 sati, 29-godišnjak je u Donjim Bogićevcima, prilikom iskapanja tla, pronašao ubojito sredstvo i odmah pozvao policiju. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu je utvrdio da se radi o ostacima topničkog projektila kalibra 122 mm. U nedjelju, u dopodnevnim satima, u vinogradu na području općine Staro Petrovo Selo, građanin je pronašao jednu ručnu bombu M75. Nakon poziva policije, specijalizirani policijski službenik je izvršio preuzimanje i deaktivaciju bombe.
Također u nedjelju (4. rujna), u Slavonskom Brodu prilikom čišćenja obiteljske kuće, građanka je pronašla ubojita sredstva. Odgovorno je pozvala policiju koja je preuzela: jednu ručnu bombu M75, dvije metalne ručne bombe, automatsku pušku AK-47 te 500 komada streljiva.
Sva prijavljena ubojita sredstva, na siguran način, preuzeli su specijalizirani policijski službenici, radi daljnjeg uništenja.
U okviru Akcije „Manje oružja – manje tragedija“, građani mogu dragovoljno predavati oružje, minsko eksplozivna sredstva i streljivo bez straha od sankcija. Nakon odluke o dragovoljnoj predaji, potrebno je pozvati policiju na broj telefona 192, a nikako ubojita sredstva donositi u policiju. Policija također poziva na oprez građane, koji nađu ubojita sredstva da ih ne diraju, niti pomiču, već odmah pozovu policiju na spomenuti broj, kako bi se izbjegla eventualna stradavanja osoba.

Stranica