Mališani u ulozi policajaca

Slika /PU_BP/2023/Prevencija2023/Edukacija djece.jpg

Druženje je dobra prilika da djeca u policijskim službenicima vide osobu koja im pomaže i koja brine o njihovoj sigurnosti, te kako im se uvijek mogu obratiti u slučaju da im treba pomoć

Foto: PU brodsko-posavska

Kako biti siguran u prometu i važnost učenja prometnih pravila uči se od malih nogu, a tomu je mališane poučila i policijska službenica za prevenciju Policijske uprave brodsko-posavske Irena Held.

Dana 2. svibnja 2023. godine, posjetila je djecu dječjeg vrtića „Seka i braco“ u Slavonskom Brodu. Mališane je educirala o tome kako se pravilno prelazi kolnik, zašto treba koristiti sigurnosni pojas u vozilu, zašto je važno imati kacigu na glavi kada upravljaju biciklom. Cilj edukacija je povećanje stupnja sigurnosti djece i smanjenje broja stradale djece u prometu.

Osim navedenog, druženje je dobra prilika da djeca u policijskim službenicima vide osobu koja im pomaže i koja brine o njihovoj sigurnosti, te kako im se uvijek mogu obratiti u slučaju da im treba pomoć.

Na kraju druženja, djeca su se okušala u ulozi policajca. Obukla su reflektirajući prsluk i sa palicom „zaustavljali vozila“, te pomagala prijateljima prijeći kolnik, a posebno zanimljivo im je bilo službeno vozilo.  

Stranica