Mađar upravljao vozilom pod utjecajem droge

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/policija mračna natpis.jpg

Kod vozača je pronađeno i oduzeto 0,22 grama droge crack, staklena lula za pušenje s tragovima droge i preklopni nož

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Postaje granične policije Slavonski Šamac su jučer 26. lipnja, oko 8:40 sati, kod Svilaja, na autocesti, zaustavili kombi vozilo mađarskih nacionalnih registracijskih pločica kojim je upravljao 37-godišnji državljanin Mađarske.
Vozač nije bio vezan sigurnosnim pojasom, te je policijskim službenicima predočio osobnu iskaznicu kojoj je istekao rok važenja.
Zbog sumnje da upravlja pod utjecajem droga navedeni je podvrgnut testiranju kojom prilikom je dobivena pozitivna reakcija na prisutnost droge metamfetamin.
Nadalje, kod istoga je pronađeno i oduzeto 0,22 grama droge crack, staklena lula za pušenje s tragovima droge i preklopni nož.
Policijski službenici su 37-godišnjaka zadržali u policiji do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te protiv istoga slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, te obavezni prekršajni nalozi zbog prekršaja iz Zakona o državljanima država članica europskog gospodarskog prostora i članovima njihovih obitelji, Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana i Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 

Stranica