Kupio krivotvorenu vozačku dozvolu, ali nije ''prošla'' na granici

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/policija mračna natpis.jpg

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 26-godišnjak kupio krivotvorenu vozačku dozvolu te ju je koristio kao pravu

Foto: Ilustracija

Brodska je policija provela kriminalističko istraživanje i potvrdila sumnju da je 26-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo Krivotvorenje isprave.
 
Naime, 16. prosinca u 12:25 sati, prilikom granične kontrole na ulazu u Republiku Hrvatsku policijskim službenicima, predočio je vozačku dozvolu Bosne i Hercegovine, za koju su policijski službenici posumnjali u njenu vjerodostojnost.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 26-godišnjak kupio krivotvorenu vozačku dozvolu te ju je koristio kao pravu. Istog dana, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo, osumnjičeni je priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave brodsko-posavske.
 
Također mu je, s obzirom da je upravljao automobilom bez položenog vozačkog ispita, radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izrečena novčana kazna od 1320 € te mu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 

Stranica