Kršili zakon pa „dobili“ optužne prijedloge i mjere opreza - zabrane posjećivanja nogometnih utakmica

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/nadzor...jpg

Policijski službenici protiv navedene četvorice podnose optužne prijedloge zbog prekršaja iz Zakona o sprječavaju nereda na športskim natjecanjima te su im uručene mjere opreza – zabrane posjećivanja nogometnih utakmica

Foto: Ilustracija

Dana 1. studenoga, prilikom odigravanja nogometne utakmice između NK Oriolik i GNK Dinamo u Oriovcu, policijski službenici su sankcionirali četiri osobe zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

Navedenog dana, u 13.45 sati, dvojica mladića u dobi od 17 i 19 prekršili su odredbe Zakona o sprječavanju nereda da športskim natjecanjima. Naime, preskočili su ogradu na južnoj tribini nogometnog stadiona i nedopušteno ušli (bez ulaznice) u prostor za gledatelje.

Oko 13.50 sati, prilikom ulaska na nogometno igralište policijski službenici su kod 43-godišnjaka (kod sebe nije imao osobnu iskaznicu) pronašli i oduzeli pirotehničko sredstvo (signalnu baklju). Isti je uhićen i priveden u policijsku postaju Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje.

Nadalje, oko 13.55 sati, prilikom ulaska na stadion, policijski službenici su uočili 47-godišnjaka koji je bio pod utjecajem alkohola 1,03 promila, te budući da je postojala opasnost da će nastaviti sa činjenjem prekršaja priveden je u policijsku postaju i zadržan na otriježnjenju.

Policijski službenici protiv navedene četvorice podnose optužne prijedloge zbog prekršaja iz Zakona o sprječavaju nereda na športskim natjecanjima te su im uručene mjere opreza – zabrane posjećivanja nogometnih utakmica na kojima nastupa GNK Dinamo i Hrvatska reprezentacija u trajanju od 8 dana.

Stranica