Kršenje izrečenih mjera samoizolacije i dalje aktualno

Slika /PU_BP/COVID-19/A-Ostanimo odgovorni.jpg

Osobe kojima je određena mjera samoizolacije, dužne su se ponašati sukladno uputama koje su dobile

Tijekom dva dana (25. i 26. ožujka), policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su u devet slučajeva postupali prema osobama koje su kršile izrečene mjere samoizolacije.
U prostorijama Službe zajedničkih i upravnih poslova Policijske uprave brodsko-posavske, prostorijama Općinskog suda i u Stanici za tehnički pregled, zatečena su tri državljana Republike Hrvatske koji su kršili izrečenu mjeru samoizolacije.
Na graničnim prijelazima Stara Gradiška i Slavonski Brod, prilikom granične kontrole osoba na izlazu iz Republike Hrvatske, policijski službenici su utvrdili da: 4 državljana Hrvatske, 2 državljana Bosne i Hercegovine i 2 državljana Austrije, nisu u roku od 12 sati (vrijeme tranzita) napustili područje Republike Hrvatske. U dva slučaja je utvrđeno da su dva državljana Republike Hrvatske pokušali napustiti područje Republike Hrvatske za vrijeme dok im je izrečena mjera samoizolacije.
Radi izbjegavanja sigurnosne mjere samoizolacije, odnosno radi počinjenja prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, svim prekršiteljima su izrečene prekršajne sankcije na iznos od 8.000 kuna.

Skrećemo pozornost građanima na važnost pridržavanja mjera samoizolacije radi očuvanja vlastitog zdravlja, ali i zdravlja cjelokupne zajednice. Osobe kojima je određena mjera samoizolacije, dužne su se ponašati sukladno uputama koje su dobile.

Foto: ilustracija

Stranica