Krivotvorio nalaz negativnog PCR testa na COVID-19

Slika /ikone/virus.jpg

Prilikom granične kontrole na uvid dao nalaz negativnog PCR testa na Covid, izdan u Bosni i Hercegovini, za koji su policijski službenici posumnjali da je krivotvoren

Jučer (15. prosinca), u 19.15 sati, na graničnom prijelazu Slavonski Šamac, na ulazu u Republiku Hrvatsku, policijski službenici su kontrolirali osobni automobil, švicarskih nacionalnih oznaka i registracijskog broja, kojim je upravljao 39-godišnjak s prebivalištem u Švicarskoj. Vozač je prilikom granične kontrole na uvid dao nalaz negativnog PCR testa na Covid, izdan u Bosni i Hercegovini, za koji su policijski službenici posumnjali da je krivotvoren. Sumnja policijskih službenika je potvrđena dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 39-godišnjakom, kojim je utvrđeno, da je isti preinačio datum izdavanja negativnog nalaza na Covid (sa 3. prosinca na 14. prosinac), a koji mu je izdala Javna zdravstvena ustanova u Bosni i Hercegovini na njegovo ime, te je takav nalaz upotrijebio kako bi prešao državnu granicu iz Bosne i Hercegovine i ušao u Republiku Hrvatsku.
Policijski službenici protiv 39-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenje isprave.

Foto: ilustracija

Stranica