Krivotvorenje isprave i prijevara

Slika PU_BP/IMG_0756-lisice.jpg

Foto: Ilustracija

Policijski službenici su proveli kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom s područja općine Oriovac zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijevare i krivotvorenje isprave.

Osumnjičen je da je krivotvorio uvjerenje bolnice u Slavonskom Brodu kojim mu je od 2010. do kraja 2011 godine određena terapija na jednom od Odjela bolnice na način da je originalno uvjerenje kopirao u više primjeraka te podatke o danima, mjesecima i godinama odlaska na terapiju prepravljao i sam upisivao za razdoblje od početka 2012. godine do kraja 2014. godine, a u kojem nije više bilo potrebe za terapiju te vrste, na koju nije niti dolazio.

Takva prepravljena i fotokopirana uvjerenja je uz potvrdu o visini mjesečne karte autoprijevoznika za svaki mjesec od 2012. godine do kraja 2014. godine predavao Zavodu za zdravstveno osiguranje na osnovu čega mu je na njegov tekući račun isplaćeno više desetaka tisuća kuna kao naknada za putne troškove.

Policija će protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kaznena djela prijevara i krivotvorenje isprave.  



Stranica