Krađe na kupalištu Poloj

Slika PU_BP/Granični policajac.jpg

Foto: PU brodsko-posavska

Provedenim kriminalističkim istraživanjem u subotu, policijski službenici Slavonski Brod, osumnjičili su 18-godišnjakinju, da je dana 26. srpnja (petak), u vremenu od 16 do 16.30 sati, sa plaže na kupalištu Poloj, u Slavonskom Brodu, otuđila torbicu, vlasništvo 59-godišnjaka. Policija je pronašla veći dio otuđenih predmeta (torbicu, novčanik, ključeve, naočale, kreditne kartice, zdravstvene iskaznice) i vratila vlasniku, te će protiv 18-godišnjakinje podnijeti kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

U subotu, oko 16 sati, u Policijsku postaju Slavonski Brod, dojavljeno je da je, oko 15.20 sati, na kupalištu, na Poloju, otuđen novac, koji je vlasnik ostavio ispod ručnika. Naime, 57-godišnji vlasnik je uočio djevojčicu, koja mu je otuđila nekoliko desetaka kuna. Novac je vraćen oštećenom, kojeg je policija upoznala sa pravom pokretanja privatne tužbe sukladno odredbama Kaznenog zakona.

POLICIJA UPOZORAVA GRAĐANE:Prilikom odlaska na kupanje, nije poželjno sa sobom nositi novac, kreditne kartice, vrjednije stvari, satove, mobitele, laptope ili slično, niti takve stvari, torbice ili novčanike ostavljati ispod ručnika. Kako ne bi postali žrtvom kaznenog djela, policija preporučuje građanima, da neophodne stvari koje nose na kupališta, ostave osobi od povjerenja na pažnju.



Stranica