Kontinuirani nadzori prometa

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Brzina 232.jpg

Policajci uhvatili biciklistu u dva navrata u vožnji pod utjecajem alkohola (s 2,63 i 3,07 promila)

Foto: Ilustracija

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 10. do 16. svibnja, dogodilo se 16 prometnih nesreća, od kojih 6 s ozlijeđenim osobama i 10 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama tri osobe su teško ozlijeđene, dok su tri osobe lakše ozlijeđene.

U cilju smanjenja broja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima, policijski službenici i dalje u kontinuitetu nadziru promet. Prošli tjedan su utvrdili 322 prometna prekršaja. Od toga 147 prekršaja nepropisnih brzina, 30 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 15 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, te 10 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način. Također su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (7 prekršaja pretjecanja i obilaženja, 3 prekršaja upravljanja bez položenog ispita, 3 prekršaja obveza vozača prema pješacima, 2 prekršaja upravljanja pod zabranom i dr.).

Najveća nepropisna brzina izvan naselja, na autocesti A3, utvrđena je 15. svibnja, u 1.15 sati, kojom prilikom je 29-godišnjak upravljao osobnim automobilom, talijanskih nacionalnih registracijskih oznaka, krećući se nepropisnom brzinom od 210 km/h.
Najveća nepropisna brzina od 91 km/h kroz naselje (Trnjani), utvrđena je dana 16. svibnja, u 7,50 sati, kojom prilikom je osobnim automobilom upravljao 25-godišnjak.

Najveća koncentracija alkohola očitana je u organizmu 57-godišnjeg bicikliste i to dva puta. U prvom slučaju dana, 11. svibnja, u 14.45 sati, u Slavonskom Brodu, 57-godišnjak je upravljao biciklom s 3.07 promila alkohola u organizmu, a u drugom slučaju, dana 16. svibnja, također u Slavonskom Brodu, s 2,63 promila alkohola u organizmu. Protiv svih prekršitelja podnijete su odgovarajuće prijave Općinskom sudu.  

Policijski službenici nastavljaju i dalje u kontinuitetu nadzirati promet, a sudionike u prometu pozivaju na oprez.

Stranica