Kontinuirani nadzori prometa

Slika /PU_BP/COVID-19/Punktovi - ograničenje napuštanja prebivališta/IMG-347826c4ab563cfe31a276f55adf16a2-V.jpg

Od 7. do 13. prosinca, dogodilo se 12 prometnih nesreća s materijalnom štetom te je utvrđeno 387 prometnih prekršaja

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 7. do 13. prosinca, dogodilo se 12 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Pritom nije bilo ozlijeđenih osoba.
U spomenutom razdoblju, policijski službenici su utvrdili 387 prometnih prekršaja, od čega 158 prekršaja nepropisnih brzina, 56 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 22 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 15 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 13 prekršaja pretjecanja i obilaženja, 4 prekršaja upravljanja vozilom pod zabranom, 3 prekršaja upravljanja vozilom bez položenog ispite, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.
Ovotjedni „rekorderi“ su 38-godišnjak, koji je upravljao osobnim automobilom, autocestom A3, nepropisnom brzinom od 200 km/h, dok je 27-godišnjak kroz naselje (Slavonski Brod), upravljao osobnim automobilom, brzinom od 110 km/h, te 42-godišnjak, koji je upravljao biciklom s 2,57 promila alkohola u organizmu.
Tijekom vikenda, od 11. do 12. prosinca, policijski službenici su na autocesti utvrdili nepropisnu brzinu od 197 km/h (osobnim automobilom upravljao 44-godišnjak), u naselju Lužani nepropisnu brzinu od 91 km/h (osobnim automobilom upravljao 61-godišnjak) te su očitali najveću koncentraciju alkohola od 2 promila u organizmu 51-godišnjeg biciklista.
Dana 13. prosinca, u 20.35 sati, u Starim Perkovcima, policijski službenici Postaje granične policije Vrpolje su nadzirući promet kontrolirali osobni automobil i vozača. Pritom su utvrdili, da 41-godišnjak upravlja osobnim automobilom bez registracijskih oznaka, te kod sebe nije imao osobnu iskaznicu, niti bilo koji drugi dokument kojim bi dokazao svoj identitet. Alkotestom je u organizmu vozača očitana koncentracija alkohola od 2,19 promila te je odmah isključen iz prometa i zadržan u policiji na otriježnjenju. Policijski službenici protiv 66-godišnjaka podnose prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o obveznim osiguranjima u prometu i Zakona o osobnoj iskaznici.
Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske nastavljaju sa aktivnostima nadzora prometa s naglaskom na teže prometne prekršaje, te pozivaju sudionike u prometu na pridržavanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.  

Foto: PU brodsko-posavska

Stranica