Kod 40-godišnjaka pronašli 120 grama marihuane

Slika /PU_BP/Droga2019/IMG_1646.JPG

Protiv počinitelja nedopuštenih radnji, slijede kaznene i prekršajne prijave

Policijski službenici Postaje granične policije Vrpolje, jučer (23. srpnja) dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, kojom prilikom su pronašli i oduzeli ukupno 122 grama droge.
Naime, policijski službenici Postaje granične policije Vrpolje, dana 22. srpnja, oko 20 sati u Kruševici, zaustavili su i kontrolirali osobni automobil i 40-godišnjeg vozača. Pritom su kod osumnjičenog pronašli 105 grama droge marihuana.
Temeljem naloga Županijskog suda pretražena je kuća koju koristi osumnjičeni, a kojom prilikom je pronađeno 17 grama marihuane te jedna mrvilica za marihuanu.
Policijski službenici protiv 40-godišnjeg osumnjičenika podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.
 
Službeni pas za detekciju droga potvrđuje svoju kvalitetu
 
U utorak (21. srpnja), oko 0.30 sati, na graničnom prijelazu Slavonski Brod, na izlazu iz Republike Hrvatske, policijski službenici su kontrolirali osobni automobil registracijskih oznaka Republike Slovenije, kojim je upravljao 23-godišnji vozač (državljanin Bosne i Hercegovine). Prilikom pregleda vozila i osobe korišten je službeni policijski pas Jack, a koji je detektirao drogu unutar osobnog automobila. Izvršenim pregledom prtljage pronađeno je oko 15 grama marihuane i jedna drvena bejzbol palica.
Policijski službenici protiv 23-godišnjaka podnose prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Foto: PU brodsko-posavska (fotografija nije izravno povezana s tekstom događaja)

Stranica