Kampanja "Manje oružja – manje tragedija"

Slika /PU_BP/Oružje2019/Bomba.jpg

Građani obratite se policiji s punim povjerenjem

Jučer (8. travnja), na području Policijske uprave brodsko-posavske, dvoje građana odlučilo se na predaju minsko-eksplozivnih sredstava, koje su pronašli prilikom čišćenja kuće i gospodarske zgrade.
 
Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave brodsko-posavske na siguran je način preuzeo ubojita sredstva: sedam komada streljiva PAM 12,7 mm i 8 komada bombi M75. 
 
Građani obratite se policiji s punim povjerenjem!

Podsjećamo građane na Kampanju „Manje oružja – manje tragedija“, te Zakon o posjedovanju i nabavi oružja građana, koji pruža vremenski neograničenu dragovoljnu predaju oružja.
 
Pozivamo građane da se s punim povjerenjem obrate policijskim službenicima i na potpuno siguran način predaju oružje, bez straha od sankcija.

Važno je napomenuti da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje već da o svojoj nakani predaje, obavijeste na broj telefona 192 nakon čega će policijski službenici u civilu doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo.

Takvim je pristupom zagarantirana anonimnost osobe koja predaje oružje, a što je ipak važnije, sve su potencijalne opasnosti svedene na najmanju moguću mjeru. 

Foto: ilustracija

Stranica