Kako bi regulirao status u Njemačkoj, krivotvorio granične štambilje

Slika /PU_BP/Granica2021/Gran.prijelaz.jpg

Osumnjičeni je sukladno prethodnom dogovoru nepoznatoj osobi platio određen novčani iznos koja mu je u putnu ispravu utisnula krivotvorene granične štambilje

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Postaje granične policije Slavonski Šamac, dana 31. svibnja, oko 21 sat, prilikom granične kontrole na izlazu iz Republike Hrvatske, otkrili su krivotvorene granične štambilje. Naime, prilikom kontrole kombija, 39-godišnji putnik je policijskim službenicima dao na uvid putnu ispravu Bosne i Hercegovine.

Policijski službenici su posumnjali u originalnost otisnutih ulazno izlaznih štambilja u putnoj ispravi. Daljnjim provjerama i kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja policijskih službenika te je utvrđeno da se radi o krivotvorenim graničnim štambiljima. 

Osumnjičeni je sukladno prethodnom dogovoru nepoznatoj osobi platio određen novčani iznos koja mu je u putnu ispravu utisnula krivotvorene granične štambilje, a sve s ciljem reguliranja statusa u Njemačkoj.

Policijski službenici protiv 39-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenja isprave.
 

Stranica